Over De Pionier

Over De Pionier

Zelfstandig en betaalbaar wonen vlak bij de binnenstad van Amersfoort.

Op de Kop van Isselt staan 208 tijdelijke huurwoningen (studio’s) voor jongeren tot en met 30 jaar. De Pionier is een gemengde community waar de bewoners graag aan bijdragen. De meesten studeren of werken. Andere bewoners komen uit de maatschappelijke opvang of gaan vanuit (Jeugd)zorg op zichzelf wonen. Zij worden hierin begeleid. In De Pionier heb je goed contact met je buren en onderneem je activiteiten met elkaar. Je staat er nooit alleen voor.

Je vindt De Pionier op de hoek Amsterdamseweg/Geldersestraat, waar vroeger autobedrijf Smeeing stond. Het complex bestaat uit twee woongebouwen en een langgerekt gebouw langs de Amsterdamseweg. Er zijn gedeelde voorzieningen, zoals een wasserette en een gemeenschappelijke ruimte. De groene buitenruimte tussen de gebouwen is een heerlijke plek om te ontspannen en medebewoners te ontmoeten. Naast studio's zijn er creatieve werkunits te huur. 

Community
De studio’s zijn beschikbaar voor starters op de woningmarkt en voor jongeren die uit de maatschappelijke opvang komen. Die laatste groep wordt begeleid naar zelfstandig wonen. Bij De Pionier staat het communitygevoel centraal. Je woont zelfstandig, maar kijkt wel naar elkaar om. Je helpt je buren bijvoorbeeld met klussen of gaat samen koken. Ook steek je graag de handen uit de mouwen voor het beheer van het gebouw en de omgeving.

De Pionier in het kort:

  • 208 studio’s met eigen badkamer en keuken
  • Huurtoeslag mogelijk
  • Gedeelde tuin
  • Wasserette
  • Gemeenschappelijke ruimte
  • Creatieve werkunits 
 
 

Werkruimte huren?

Werkruimtes voor jonge creatieven (muziek/beeldende kunst). Te huur voor € 135,- per maand 

Meer informatie